Rólunk

  • Rólunk

Filozófiánk

Hiszünk abban, hogy valami újat tudunk felmutatni, ami más megvilágításba helyezi az oktatásról, edzősködésről eddig általánosan elfogadott álláspontot.

Minden ember egyedi, így egyedi utat jár be céljai megvalósításához. A legnépszerűbb egyéni sport lévén a tenisz kiváló eszköz arra, hogy még csoportos keretek között is teret adjon az egyéniségek kibontakozásának, hogy mindenki a lehetőségeihez képest a legjobban teljesítsen.

Mindannyiunknak előre kell tekintenünk, folyamatosan keresve a fejlődés lehetőségét. Inkább abban hiszünk, hogy mi határozzuk meg a trendeket, sem pedig abban, hogy kövessük azokat. A holisztikus megközelítés, a pedagógia, a motorikus képességek fejlesztésén alapuló dinamikus tanulási rendszer, és a fejlődés folyamatos monitorozása mind-mind szerves része a metodológiának amivel dolgozunk, ezért naprakésznek kell lennünk, hogy a legjobbat nyújtsuk.

A M.E.S.E. története

A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesületet (röviden M.E.S.E.) a BBTE síszakosztályának felbomlása után egy évvel, 2005-ben alapította pár síversenyző, elsősorban azzal a céllal, hogy az ő saját sportpályafutásuk alatt megtapasztalt értékek és élmények ne vesszenek el, ezeket a jövő generációinak is át tudják adni.

A M.E.S.E. tenisz szakosztálya 2013-ban alakult, amikor pár hasonló szemléletű edzőnek lehetősége nyílt a közös munkára. Elsősorban az utánpótlás nevelésre építve a tenisz szakosztály rövid idő alatt megtöbbszörözte a létszámát, és a hazai illetve nemzetközi korosztályos, és felnőtt sikereknek köszönhetően a Magyar Tenisz Szövetség egyik kiemelt egyesületévé vált.

Az egyesület gerincét azóta is az utánpótlás korosztály képezi. Szeretnénk megteremteni a minőségi tömegsport alapjait az iskolatenisztől kezdve, hogy minél több gyerek ismerkedjen meg a sporttal, és ez később az élete szerves rész legyen. Különös figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, így adott a lehetőség, hogy később a versenyprogramba átkerülve akár korosztályos bajnoki címet, vagy nemzetközi sikereket érjenek el tanítványaink.

Tennis Talents

Nagyon fontosnak tartunk a szakmai munkában meghatározni egy közös irányt, mert ez a metodológia különböztet meg minket másoktól, ez adja a klub identitását. A M.E.S.E. büszke tagja a “Tennis Talents családnak”, ami egy innovatív, nemzetközi szinten bizonyított metodológia. Örömünkre szolgál együttműködni olyan szakemberekkel, mint Luca Appino (a metodológia kidolgozója) és Davor Grgic horvát mesteredző, akik mentorként és tanácsadóként részt vesznek a szakmai program kialakításában, ezzel segítve hogy edzőink egy nyelvet beszéljenek, és tudásuk naprakész legyen.

A legtöbb edzésmódszerrel ellentétben a Tennis Talents a taktikát helyezi előtérbe, és ennek segítségével közelíti meg a technikát, nem pedig standardizált mozdulatokat tanít. A módszer holisztikus alapokra épül, vagyis a teljesítmény minden egyes eleme összekapcsolódik benne. A motorikus képességek fejlesztésén alapuló dinamikus tanulási rendszer segítségével a Tennis Talents képes valódi játékhelyzeteken keresztül javítani a technikát anélkül, hogy a játékos stílusát befolyásolná, ezzel nagy teret ad a személyiség kibontakozásának.

Programunk bemutatása érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb érveket, amiért a M.E.S.E. Tenisz által alkalmazott Tennis Talents metodológia gyorsabb és hatékonyabb tanulási folyamatot eredményez, mint más hagyományos módszerek:

Fejlődési útvonalak

Fontosnak tartjuk, hogy minden “mesés” megtalálja a saját céljait, és pontosan lássa, már akár egészen kis iskolás kortól, hogy az edzésre fordított idő és energia milyen jövőbeli célok megvalósításához segítheti hozzá őket. Vagy épp fordítva: a jövőbeli álmok és célok eléréséhez milyen edzésmunka szükséges.

Ahhoz, hogy pontosabb képet tudjunk adni minden játékosnak (és szülőnek), évente két alkalommal felmérjük az összes gyereket, hogy lássuk a fejlődés mértékét. Az eredmény függvényében lehetőség van megfelelőbb csoport vagy program keresésére.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) ajánlásával összhangban, a “piros”, “narancs”, “zöld” és “sárga” szinten és korban lévő játékosok a számukra megfelelő pályán, és labdával gyakorolnak, hogy a képességeiket a leghatékonyabban tudjuk fejleszteni.

Akik a “M.E.S.E.” útjára lépnek a következő hosszú távú célok közül választhatnak: